КАКО ДА ИЗГРАДИМЕ АВТЕНТИЧНО ЛИДЕРСТВО И ПОСТИГНЕМЕ РЕЗУЛТАТИ (ОСПОСОБУВАЊЕ) - PDF

Description
1 СПИКЕРИ НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА АВТЕНТИЧНО ЛИДЕРСТВО СО ВИСОКИ ПЕРФОРМАНСИ 27МИ МАРТ 08:30 / МЕСТО: СКОПСКИ САЕМ / КАТЕГОРИЈА: EQ ВО ЛИДЕРСТВО, БИЗНИС, АВТЕНТИЧНОСТ, ВИСОКИ ПЕРФОРМАНСИ / ФОРМАТ: ИНТЕРНАЦИОНАЛНА

Please download to get full document.

View again

of 5
All materials on our website are shared by users. If you have any questions about copyright issues, please report us to resolve them. We are always happy to assist you.
Information
Category:

Technology

Publish on:

Views: 39 | Pages: 5

Extension: PDF | Download: 0

Share
Transcript
1 СПИКЕРИ НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА АВТЕНТИЧНО ЛИДЕРСТВО СО ВИСОКИ ПЕРФОРМАНСИ 27МИ МАРТ 08:30 / МЕСТО: СКОПСКИ САЕМ / КАТЕГОРИЈА: EQ ВО ЛИДЕРСТВО, БИЗНИС, АВТЕНТИЧНОСТ, ВИСОКИ ПЕРФОРМАНСИ / ФОРМАТ: ИНТЕРНАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА, ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ЏОШУА ФРИДМАН КАКО ДА ИЗГРАДИМЕ АВТЕНТИЧНО ЛИДЕРСТВО И ПОСТИГНЕМЕ РЕЗУЛТАТИ (ОСПОСОБУВАЊЕ) Џошуа Фридман е CEO и основач на светски најраспространетата организација за емоционална интелигенција, Six Seconds. Тој управува со мрежа од експерти, учејќи ги луѓето како да бидат свесни, со намера и со цел да може луѓето и организациите да се подобри. Фридман е еден од комплетните светски експерти со над 15 години целодневно докажано работно искуство во развој на емоционалната интелигенција. Тој е автор на бестселерот ВО СРЦЕТО НА ЛИДЕРСТВОТО и ВНАТРЕШНА ПРОМЕНА, плус на 7 психометриски проценки на 12 јазици (вклучувајќи го СЕИ Краткиот Ментален Профил и Витални Знаци), работејќи со клиенти како US Navy, FedEx, Make A Wish, UN, HSBC и Emaar. Фридман е еден од најголемите заслужници кој науката за емоционална интелигенција ја направил практична и трансформативна. Како EQ работи Емоционална Интелигенција и Перформанси 2 ЏЕЈН МОРИСОН ЕМОЦИИ ЗА РАЗВОЈ МЕРЕЊЕ И ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА АНГАЖИРАНОСТА (ТРАНСФОРМАЦИЈА) My passion is maximising the potential of human capital by leading organisation consulting and training utilising emotional intelligence as a frame work for unlocking value and performance. Џејн е Регионален директор на Six Seconds за Среден Исток и Африка, како и извршен директор на Dynamic Learning. Нејзина страст е максимизирање на потенцијалот од човечкиот капитал, развивање на високи перформанси во тимови и давање одличност во услугите. Таа носи 20 години перформанси во оперативно лидерство паралелно со широка експертиза во дизајнирање моќни, постепени и развојни програми. МАСИМИЛИАНО (МАКС) ЏИНИ СОСТОЈБА НА СРЦЕТО (ВРЕДНУВАЊЕ) Масимилиано (Макс) Џини е Директор на Центарот за Иновативен Менаџмент и автор на ВНАТРЕШНА ПРОМЕНА и седум психонометриски проценки кои им овозможуваат моќни 3 согледувања на човечката страна на перформансите. Џини е професор по менаџмент на еден од најстарите универзитети на Запад, Alma Graduate School и експерт во организациски трансформации. Неговите истражувања, артикли и пронаоѓања се објавени во Fortune, Ilsole24ore, и Direzione del Personale. Тој е говорник, консултант и коучер со широка експертиза во менаџмент и HR менаџмент. Дипломирал Економска Политика на Универзитет во Болоња. За време на студии отворил start up за бизнис услуги. По студиите во Триест MIB School of Management University, работел како HR асистент одговорен за надворешни односи со бизнис школите. Макс работел во Милано во Ergon Executive Search Deloitte Consulting Group како извршен консултант за истражувања. После ова искуство тој се фокусира на неговите активности како консултант за организациска промена поврзувајќи ги емоционалната интелигенција и перформансите со менаџирањето на промени. НЕЛА ЈОЛЕСКА КОЈ Е ВАШИОТ МЕНТАЛЕН ПРОФИЛ (АНГАЖИРАЊЕ) Секоја промена на подобро зависи само од нас, а моќта на визијата и фокусот кон целта се патот кој мора бестрашно да го изодиме. За да создадеме силни индивидуи и тимови со висока моќ на влијание и интегритет, зборовите Доверба , Одличност, Интегритет, треба да се наши клучни вредности. Ко-основач и извршен директор на EQ EXCELLENCE и СТИПИКО, сертифициран Партнер за Балканскиот регион на Six Seconds, дел од глобалната мрежа на сертифицираните партнери која ги поддржува луѓето да направат позитивна промена секаде, во секое време.специјализиран консултант за претприемништво, тренер за имплементирање на емоционална интелигенција во бизнис и образование, вински советник и активен 4 промотор за развој на автентично лидерство и женско претприемништво. Развива трансформациски креативни едукативни процеси, иновативни коучинг програми со помош на Six Seconds алатките, кои ги зголемуваат внатрешните потпори и капацитети. ЛЕА БРОВЕДАНИ АНАТОМИЈА НА ДОВЕРБАТА (НАПРЕДУВАЊЕ) Бестрашна од надвор и внатре... Леа гњури со ајкули, скока со падобран, обожава банџи скокање и јури над водопадите од планините Сиера Мадре. Ако некој ја праша Леа дали има предсмтрна желба, таа вели, I don t.. I have a life fish. Леа Броведани е професионален говорник, тренер, фасилитатор и Автор на ДОКАЖАНИ, лекции за Лидери. Во последниве 15години леа Броведани успешно спроведуваше програми за доверба и емоционална интелигенција на бизнис лидери, владини функционери и цели тимови. Одржува конференции низ разни градови во Канада и САД, како и во Сингапур, Индија, Индонезија и Европа. Леа верува дека секој може да ја подобри довербата и дека способноста да се препознае, развива, проширува и повторно врати е критична ако компаниите и индивидуалците сакаат да успеат. Таа беше Претседател на канадската Асоцијација на Професионали говорници и активен волонтер во Асоцијации од кои бенефитирала нејзината заедница. 5 МАРИА ОЛСОН БИТСХНАУ КОУЧИНГ ЗА ЛИДЕРСКИ ПЕРФОРМАНСИ (УСПЕВАЊЕ), Мариа Олсон Битсхнау беше извршен коучер од Six Seconds за Среден Исток во претходниве 5 години додека не се пресели во Австрија, заедно со нејзината фамилија. За време на овие години таа ги коучираше компаниите и индивидуалци чиј фокус се развој на EQ компетентности со цел да ги постигнат нивните дизајнирани цели во лидерските/менаџерските улоги. Исто така, Мариа е сертифициран Системски Бизнис Коучер, Неуролидерски коучер, Сертифициран EQ практикувач како и LVS Системски Консултант. Таа магистрирала на менаџмент за туризам и економија, и неколку години била на менаџерска позиција во Маркетинг и Производен Менаџмент. Таа верува дека емоционалната интелигенција (комбиниран ум и срце) се есенцијалните состојки во нашиот живот а континуираната употреба на вредните EQ алатки можат да ги променат процесите поефективно од очекувањата на клиентите. Мариа е многу возбудена што ќе ја шири EQ работата во Европа од каде веќе добива одличен повратен одговор!
Related Search
Similar documents
View more...
We Need Your Support
Thank you for visiting our website and your interest in our free products and services. We are nonprofit website to share and download documents. To the running of this website, we need your help to support us.

Thanks to everyone for your continued support.

No, Thanks